Populariteit van de escape room

Wil je graag een leuke activiteit organiseren? Dit kan zowel voor een kleine als een grote groep. Dan is een escaperoom in Breda waarschijnlijk een van de activiteiten die je tegenkomt. Deze zijn inmiddels razend populair. We vertellen er in dit artikel meer over.

Wat is een escape room precies? 

Bij een escaperoom wordt je in een kamer geplaatst waar het nodig is om de samenwerking aan te gaan en zo de kamer te kunnen verlaten. Deze kamer is sfeervol ingericht, uiteraard afhankelijk van het verhaal wat in de escaperoom verteld wordt. Dit verhaal is echter altijd nog maar het begin. Het is de bedoeling dat in 60 minuten jij en je medespelers proberen te ontsnappen. 

Waarom is de escape room zo populair? 

De belangrijkste kracht van de escape room is misschien wel dat het door iedereen gedaan kan worden.  Jong en oud kan namelijk aan de escape room deelnemen. Ben je zwanger? Ook dan is het mogelijk om aan de escape room mee te doen. Bij dit spel wordt namelijk meer van je hersenen gevraagd dan een lichamelijke inspanning. Mensen met een rolstoel kunnen ook deelnemen, alleen is het wel belangrijk dit van tevoren even kort te sluiten. Het mooie hiervan is dat zelfs kinderen rond een jaar of 13/14 zelfstandig bezig kunnen zijn. Hierdoor is het dus ook ideaal voor een kinderfeestje

Teambuilding activiteit 

Ben je op zoek naar een leuk uitje voor je team? Doordat er veel samenwerking nodig is bij een escape room maakt het tevens een ideale teambuilding activiteit. Het maakt dan dus ook niet uit of het voor je vereniging is of voor het personeel. Het is altijd uitdagend om samen de strijd tegen de klok aan te gaan en uit de kamer te ontsnappen.