De geschiedenis van buitenspeelgoed en waarom het zo belangrijk is

Buitenspeelgoed is belangrijk voor kinderen. Niet alleen omdat het hen helpt hun energie kwijt te raken, maar ook omdat het goed is voor de ontwikkeling van de hersenen. Buitenspelen stimuleert de fantasie en creativiteit van kinderen en daarnaast leren ze hierdoor sociale vaardigheden. Buitenspeelgoed is er in allerlei soorten en maten, van fietsen tot zandbakken. Sinds wanneer bestaat buitenspeelgoed eigenlijk?

Het buitenspeelgoed van vroeger

Hoewel buitenspeelgoed tegenwoordig duurder is dan vroeger, bestond het al vele eeuwen. Bijvoorbeeld, in China werd er 1000 jaar geleden al met schaatsen en klompen gespeeld. En in Europa speelde men 400 jaar geleden met tinnen soldaten vanuit hun kelders en tuinen. Buiten spellen zijn altijd populair gebleven bij kinderen over de hele wereld. In de 19e eeuw kregen buitenspellen meer aandacht. In Europa introduceerde Nederland verschillende soorten buitenspeelgoed, zoals schommels, wipkippen en glijbanen. Bovendien begon Amerika in die periode begonnen met het maken van (goedkopere) buitenspellen, zoals glijbanen en borstel schommels.

Hoe duur is buitenspeelgoed?

Buitenspeelgoed kan in prijs variëren van heel goedkoop tot duurder. Bijvoorbeeld, een simpel speeltje zoals een bal of knikker zijn goedkoop maar er zijn ook meer dure opties zoals trampolines of bijvoorbeeld een speeltoren. Bovendien kunnen veel speeltoestellen gecombineerd worden met andere activiteiten om het buitenspel voor de kinderen nog interessanter en leuker te maken. Buitenspeelgoed is soms niet goedkoop, maar de voordelen van het hebben ervan zijn groot. Je kunt het meeste buitenspeelgoed online of in speelgoedwinkels kopen.

Waarom buitenspeelgoed zo belangrijk is

Buitenspeelgoed is belangrijker dan ooit tegenwoordig vanwege het sedentaire leven dat veel mensen leiden. Bewegingsarmoede is een steeds groter wordend probleem en buitenspeelgoed biedt kinderen de kans om aan verschillende soorten activiteiten te doen, waardoor ze meer bewegen. Buitenspelen draagt ook bij aan de algemene gezondheid van een kind, doordat het afvalstoffen afvoert, de bloedsomloop verbetert en het immuunsysteem sterker maakt. Buitenspelen helpt ook bij het verminderen van stress en het bevordert de cognitieve gezondheid door problemen op te lossen.

Verschillende soorten buitenspeelgoed

Er zijn allerlei verschillende soorten buitenspeelgoed. Zo is er fietsen, skelters, klimmen, wandelen, zwemmen, spelletjes doen en veel meer. Buitenspelen is erg belangrijk voor kinderen, omdat ze hierdoor hun energie kwijt kunnen raken en ook omdat het goed is voor de ontwikkeling van de hersenen. Buitenspeelgoed is er in allerlei soorten en maten, van fietsen tot zandbakken. Er is voor iedere leeftijd wel iets te vinden. Bovendien kan buitenspeelgoed betaalbaar zijn. Bijvoorbeeld, er is veel tweedehands buitenspeelgoed te vinden voor een lage prijs of je kunt het soms zelf maken.