Waarom is sojawas beter?

Ben je op zoek om kaarsen te maken die 100% biologisch en natuurlijk zijn? Dan gebruik je beter sojawas omdat het 100% plantaardig is. Allemaal factoren die belangrijk zijn als je bijvoorbeeld Lindenhorst Edelstenen in je kaarsen wilt gebruiken.

 

Nog niet overtuigd? In dit artikel geven we je een aantal redenen waarom het gebruik van sojawas zoveel beter is dan paraffine bij het maken van kaarsen.

1. 100% natuurlijk en veganistisch

Sojawas is 100% natuurlijk en afgeleid van sojabonen die in veel regio’s gemakkelijk groeien. Dit in tegenstelling tot traditionele paraffinewas die wordt gemaakt van aardolie, steenkool of olieschalie. Bovendien is sojawas 100% veganistisch en wordt het niet getest op dieren.

2. Schonere verbranding

Geen gifstoffen, kankerverwekkende stoffen of verontreinigende stoffen betekent dat sojawas minder snel allergieën veroorzaakt. Sojawas is veel gezonder voor ons omdat het geen nare dingen in onze atmosfeer afgeeft, in tegenstelling tot niet-hernieuwbare paraffinewas die kankerverwekkende stoffen kan bevatten die schadelijk zijn voor ons lichaam. Natuurlijke sojawas is een veel veiligere en gezondere manier voor het maken van kaarsen.

3. Duurzaam en goed voor het milieu

Omdat sojawas afkomstig is van de snelgroeiende sojabonen plant, is het zowel plantaardig als duurzaam, waardoor het veel vriendelijker is voor het milieu dan dierlijke en fossiele producten zoals paraffine.

4. Biologisch afbreekbaar en in water oplosbaar

Sojabonen zijn een groente. Daarom is sojawas van nature biologisch afbreekbaar. Dit maakt onbedoeld morsen gemakkelijker op te ruimen. Daarnaast is de verwijdering van kaarsresten met sojawas milieuvriendelijk, omdat sojawas oplost in heet water.

5. Langere levensduur

Sojawas heeft een lager smeltpunt dan paraffinewas. Dit betekent dat sojawas koeler brandt en langer meegaat dan paraffinekaarsen. Bovendien betekent een langere levensduur van kaarsen dat je veel langer kunt genieten van de heerlijke geuren.

6. Sterkere geur

De geur van een kaars wordt in de lucht uitgestoten vanuit de waspoel die de lont omringt. Omdat het smeltpunt van sojawas lager is dan die van paraffine, betekent dit dat er meestal een grotere plas rond de lont is, wat resulteert in een veel sterker aroma. Dit hangt natuurlijk af van de gebruikte sojawas, de productiemethoden van de fabrikant en de manier waarop je de kaars laat branden.