Drone kopen als cadeau voor je man of vriend!

De sint zat te denken, wat hij jouw man zou schenken. Wat is het cadeau van 2015? Natuurlijk een drone! Dit nieuwe, leuke mannenspeeltje is het afgelopen jaar verscheidene keren positief in het nieuws geweest vanwege allerlei redenen. De meeste zijn positief. Zeker over de drones waar wij het hier over hebben. Namelijk de kleine “helikoptertjes” waarmee mannen hun eerste vliegminuten kunnen maken! Bijvoorbeeld bij www.koopjedrone.nl kun je terecht voor het ideale kerstcadeau.

Waar moet je op letten bij het kopen van een drone?

Wanneer je plannen hebt om definitief een drone aan te schaffen dan zijn er natuurlijk veel factoren die je keuze kunnen beïnvloeden. Ten eerste is het van belang wat de doeleinden ervan zijn. Is het puur voor de fun of zit er nog een commerciele gedachte achter? Daarnaast kun je met een duurdere drone vaak meer opties erbij nemen. Denk hierbij aan een camera, coming home functie en verscheidene tricks. Denk hier vooraf over na. Wat wilt jouw geliefde met deze drone gaan doen?

Ook zijn er nog een aantal algemene tips. Wanneer je een drone gaat kopen bij een webshop kun je vooraf de functionaliteiten van een bepaald type checken:

  • Vliegduur: Een drone is natuurlijk licht! Ook logisch anders kwam deze niet van de grond af. Daardoor is de accu welke erin zit vaak maar van beperkte levensduur. Een professionele en commerciële drone kan dan ook maximaal 20 minuten vliegen. De meeste consumenten drones houden echter op na 7 minuten tot maximaal 15 minuten vliegen.
  • afstandsbediening: De afstandsbediening zit vaak bij de drone geleverd. Dit hoeft echter geen standaard te zijn. Kijk daarom goed wat je allemaal bij de drone bij krijgt. De Nederlandse webshops leveren vaak ook reserveonderdelen welke erbij zitten. Het kan echter zomaar zijn dat dit bij een buitenlandse website een stuk minder goed geregeld is. Ga je voor zekerheid? Bestel dan bij een Nederlandse webshop.
  • mogelijkheid tot een camera: Vliegen met een drone is al superleuk natuurlijk. Echter wil iedereen na een tijdje altijd iets extra’s. Hoe ga je dat nu aanpakken en wat ga je hiervoor doen? De mogelijkheid voor een camera is bij de meeste drones en quadcopters aanwezig. Dit hoeft ook niet heel duur te zijn dus mocht dit iets zijn dan kun je je ook hierover altijd laten adviseren. Let er wel op dat een drone van €150,- niet wordt ingezet bij de professionele beelden die je op televisie tegenkomt!

Een drone voor mijn kinderen?

Een drone is natuurlijk supertof! Ook de kids vinden dat vaak. Let er echter wel op dat je niet iedere drone zomaar aan een kind kan geven. Ze kunnen zeker gevaarlijke siuaties opleveren wanneer er niet verstandig mee gevlogen wordt. Laat je dan ook goed adviseren welke drone je precies kunt geven aan je kind. Houd daarnaast altijd de leeftijdsgrens aan van 12 jaar of ouder!