Dat is nog eens een cadeau!

Het Metropolitan museum in New York heeft een geweldig cadeau mogen ontvangen en het is er een die ze niet snel zullen vergeten. Een Amerikaanse miljardair heeft een groot deel van zijn eigen kunstcollectie aan het Metropolitan museum geschonken. Afgelopen dinsdag maakte het museum dit bekend. Het gaat om een totaal van 78 kunstwerken en de waarde van deze allen wordt geschat op ongeveer een miljard dollar. Een cadeau welke je niet zomaar krijgt! Wel zeker een mooi relatiegeschenk!

De vrijgevige miljardair is de tachtigjarige Leonard Lauder. Wellicht dat de achternaam al een belletje doet rinkelen: hij is namelijk de zoon van Joseph en Estée Lauder, de oprichters van de wereldwijd bekende multinational Estée Lauder Inc. Het bedrijf was vooral gespecialiseerd in schoonheidsproducten. Ook Leonard Lauder was actief in het bedrijf en is een graag geziene verschijning bij diverse benefietorganisaties.

De collectie die Lauder heeft geschonken zou meer dan een miljard waard zijn en is een erg belangrijkste collecties ter wereld. De kunstcollectie bestaat uit 3 werken van Pablo Picasso, 17 van Georges Braque, 14 van Juan Gris en 14 van Fernand Léger. Het museum is dan ook overdonderd en zal waarschijnlijk zelfs een transformatie ondergaan om al deze werken ook weer een plaatsje te kunnen geven.